Mera om kända motorcykelmärken

Motorcyklar samlar många intresserade människor över hela världen. Känslan av frihet, snabbhet och mycket därtill gör att människor fascineras av motorcyklar. Det finns en mängd olika motorcyklar, från Harley Davidson till vespor. Det finns något dem flesta. I denna artikel kommer man att beskriva några av världens mest kända motorcykelmärken.

Från Vespa till Kawasaki

Som bekant så finns det olika typer av motorcyklar. Man brukar kategorisera dem i olika kategorier. Allround är motorcyklar som funkar året om och passar i olika terräng. Customs eller glidare på svenska är oftast motorcyklar där man just som namnet antyder, glider fram längt vägarna. I denna kategori passar exempelvis Harley Davidson. Offroad är motorcyklar som oftast används i svår terräng, tänk skog eller liknande. Kallas oftast också cross. Sport är precis som namnet antyder, motorcyklar som är byggda för snabbare farter. Här är märken som Kawasaki och Suzuki i topp och dessa motorcyklar är speciellt anpassade för att köras i hög fart. Sista kategorin är Touring och här är det motorcyklar som är anpassade för att köras på längre sträckor. Men nu när kategorierna är kort beskrivna så ska artikeln gå vidare till dem större märkena.

Honda. Honda är världens största motorcykeltillverkare och tillverkar motorcyklar inom alla kategorier. Honda har varit den tillverkare som har tillverkat flest motorcyklar sedan 1959. Hondas motorcykeltillverkning startade 1955 i Japan. Honda tillverkar allt ifrån enklare mopeder till några av världens snabbaste motorcyklar och satsar mycket på av bygga motorcyklar som används i olika tävlingar.

BMW. BMW började att tillverka motorcykeldelar till andra tillverkare redan 1921 i Tyskland.1923 börjar man med tillverkning av sina egna motorcyklar. Idag är BMW en av världens största motorcykeltillverkare och tillverkar motorcyklar inom alla kategorier. Man satsar dock mycket på motorcyklar inom kategorierna Touring och offroad. En liten detalj är att den svenska polisen använder sig av BMWs motorcyklar.

Suzuki. Själva företaget Suzuki grundades redan 1909 i Japan med det skulle dröja tills 1952 innan man drog igång tillverkning av sina egna motorcyklar. Innan dess hade man komponerat tillbehör till andra tillverkare men nu var tiden kommer att börja satsa på sina egna motorcyklar. Och med tiden så blir Suzuki en av världens absolut största och mest välkända motorcykeltillverkare. Suzuki tillverkar motorcyklar inom dem flesta kategorier men är särskild känds för sina kraftfulla, snabba motorcyklar. Suzukis motorcyklar används ofta inom motorsport.

Suzuki

Yamaha. Yamaha Motor Company grundades 1955 i Japan och blev snabbt ett etablerat märke. Idag är dt ett av världens största och respekterade märke och man satsar mycket på motorcyklar inom motorsport, d.v.s. snabba och robusta motorcyklar. Företaget tillverkas motorcyklar inom alla kategorier.

Triumph. Triumph Motorcycles grundades 1983 i Storbritannien. Märket blev snabbt etablerat och man satsades mycket på motorcyklar inom allround och Sport. Man tillverkar även några modeller inom segmentet Touring och Triumph är ett av världens mest omtyckta märken.

Triumph 1930’s

Harley Davidson. Kungen på täppan. Motorcyklarnas Rolls Roys. Ja kärt barn har många namn och Harley Davidson är förmodligen världens mest kända märke inom motorcyklar. Företaget grundades 1903 i Milwaukee, USA. Företaget blev ganska snabbt känt mycket tack vare dess mediala uppmärksamhet men också för att många motorcykelgäng använde sig av märket vilket fick Harley Davidson en ”bad boy” stämpel, dock till dess fördel. Företaget idag är ett av dem största och jämfört med många andra märken så satsar man inte på motorcyklar inom alla segment utan man tillverkar nästan enbart inom Touring och Sportster. Idag ett extremt etablerat märke och är populär över hela världen.Alla rättigheter förbehållna.
© Copyright 2019 Outcastrebels.se