Hur farliga är motorcyklarna

Hur farliga är motorcyklarna

Motorcyklar har varit med oss sedan nästan två hundra år. De första modellen konstruerades i 1868. Motorcyklar uppdelas i många kategorier och kan variera sig när deras syfte.

De ger frihet och de tillbringar fantastiska emotioner. Om man köper en motorcykel, blir man automatiskt en del av motorcykel samhället. Det är naturligt att motorcyklister hälsar på varandra på vägar runt världen och gillar hjälpa varandra. Förutom det bilar är mycket större en motorcyklar. Därför är det mycket enklare att parkera i större städer med motorcyklar än med bilar.  Allt det gör att stadigt flera föredrar motorcyklar över bilar.

Varför motorcyklar anses att vara farliga?

Trots att många motorcyklister påstår annorlunda, är det tyvärr sant enligt statistiken att motorcyklar är mer farliga än bilar. Mycket större andel av trafikolyckor är dödliga och betydligt flera gör att man är skadad temporärt eller långsiktigt. Det är inget konstigt eftersom själv enklaste resonemang säger att det är mycket enklare i en bil än på motorcykel där man inte har hundratals av metallark runt om sig. Annat problem är andra bilister som inte alltid kan se eller är medveten hur stor fara kan de vara mot motorcyklister. Där är blant annat därför det släpps ut flera och flera sociala kampanjer beträffande motorcyklar och trafiksäkerhet. Det är värt att nämna att själva motorcyklister ganska ofta bagatelliserar viktighet av säkerheten. När man kör en motorcykel eller själv vanlig moped, är det mycket viktigt att köpa en ordentlig utrustning. Det gör att man kan öka sin säkerhet och förbättra sina chanser om man skulle ha olycka. Det bagatelliseras, eftersom de flesta motorcyklister väldigt ofta är också bilister och de tror att deras chans att ha en trafikolycka är väldigt små. Det är dock statistisk bekräftat att procentuellt motorcyklar har olyckor betydligt oftare än bilar.

Vad ska man göra för att öka sina chanser?

Först och främst ska man förstå att bilister inte alltid lägger märke till var de är och vem som kör på vägen runt omkring dem. Många pratar i telefon när de kör bilar eller gör andra olagliga saker. Motorcyklar är mycket mindre, så själv om man vill, kan det ibland vara svårt att märka motorcyklar omkring. Det kan man inte göra någonting emot och därför ska man se till att tänka för både sig och andra människor på vägen. Det kan väcka negativa emotioner, men säkerhet på vägar är viktigare än stolthet.

Vad ska man göra för att öka sina chanser?
Vad ska man göra för att öka sina chanser?

Andra men inte mindre viktig del är att man ska köpa MC-utrustning av bra kvalitet. Det ska man inte underskatta, då en bra utrustning och framför allt en god hjälm kan rädda liv. Man ska lägga stor vikt på kvalitet av hjälmar och kläder. Det är också bra att inte glömma att investera i själva motorcykeln. Man ska se till att köpa väldigt goda däck och kontrollera regelbundet om alla delar är i god skick. Det kan verka enkelt, men däck av god kvalitet är väldigt ofta orsak till motorcykelolyckor. Viktigast är att se vad som händer runt omkring och kunna agera snabbt i stressiga situationer.Alla rättigheter förbehållna.
© Copyright 2020 Outcastrebels.se