En av de mest sålda motorcyklarna (och info om den)

Det finns flera kända motorcykelmärke på marknaden, såsom Yamaha och Suzuki, men det finns en tillverkare som står över mängden. Det är Harley Davidson.

Visserligen är Harley Davidson inte bara en motorcykeltillverkare. En Harley Davidson motorcykel är lika mycket en frihetssymbol som ett transportmedel. Det är knappast förvånande att det säger “hitta din frihetsmaskin” på företagets hemsida. Symboliken har utvecklats sedan företaget grundades 1903 av William Harley och bröderna Walter, William och Arthur Davidson. Harley David symbolik har utvecklat under åren. Från börja var motorcyklarna marknadsförd som tystlåten och lämplig för de fina folken. Det var inte till 1960-talet och populariteten av filmen Easy Rider att företaget började marknadsföra sina motorcyklar som tuffa. Företaget säljer reservdelar till sina motorcyklar naturligtvis men säljer också tillbehör och accessoarer som cykelväskor och märkeskläder. Det är en livsstil Harley Davidson säljer och inte bara produkter. Självklart vill man ha sin tuff jacka eller väska med Harley Davidson logotyp på det. Företaget visar upp sina nya produkter på Sturgis,  och andra populära samlingspunkter för motorcykel entusiaster. För nu finns det sex produktlinjer: Street, Sportster, Softail, Touring, Trike och CVO. Street är anpassad till stadsmiljön medan Sportster är en grundläggande motorcykel med allmänt ändamål. Den har en kraftfull V-Twin motor för bra prestanda i staden eller på landet. Softail produktlinje är lite mer utsvängda i sin design men har samma V-Twin motor som Sportster. En Softail motorcykel är exceptionellt manövrerbar. Touring är avsedd för längre resor med välutvecklade fram och bakfjädring. Trike är en trehjulig design med många finesser. Trike modeller har en speciell suspension och sexväxlad Cruise drive som gör även långa resor mycket bekväma. CVO är lyxmodellen som tillverkas i begränsade mängder. Det finns många anpassningsalternativ för den som vill ha en speciell motorcykel.

Nya produkter för nya tider

Nu utvecklar Harley Davidson en elektrisk motorcykel, Livewire, samtidigt som företaget fortsätter utvecklingen av traditionella bensindrivna motorcyklar. Livewire ska lanseras under höst 2019 om allt går bra. Livewire har en minimalistisk design jämfört med traditionell Harley Davidson motorcyklar. Mindre storlek och hästkraft betyder att det går att köra utan motorcykelkörkort. Och det finns inga växlar så det inte kräver mycket träning att lära köra. Batteriet är lätt och avtagbart. Det är tilltalande till den som vill ha en lättskött maskin. 

Nya produkter för nya tider

Harley Davidson planerar en hel ny produktlinje av eldrivna motorcyklar och elcyklar i de nära framtiden.  Eldrivna motorcyklar får en egen app där man kan kolla batteriladdningen, var ligger uppladdning stationer i området och hur långt till det är dags att ladda upp en gång till.  För nu handlar det mestadels om prototyp modeller men företaget visade upp 2 nya elcykel modeller vid X-Games (en skida och snowboard evenemang) i Aspen, Colorado i året. Flera nya modeller är redan under utveckling.Det syns att Harley Davidson vill hålla sig aktuellt som tillverkare, med produkter som är anpassad efter tiderna.  Under sin 115 år historia har Harley Davidson utvecklat från ett företag som tillverkade motorcyklar till fina människor till ett som gör motorcyklar för tuffa karlar. Nu är dags att återuppfinna sig till ett företag som tillverkar hållbara motorcyklar.Alla rättigheter förbehållna.
© Copyright 2019 Outcastrebels.se