Dyraste motorcyklar som någonsin sålts del 2

Harley Davidson är utan tvivel det mest kända varumärket inom motorcyklar idag. Med ett känt varumärke kommer också ett ”känt” pris, som i detta fall när det gäller HD, är långt ifrån billigt. Lägger man sedan till en antik HD eller en sällsynt modell, i bra skick, då kommer priset helt plötsligt nå astronomiska summor. Eller vad sägs om 6,5 miljoner kronor för en motorcykel? Det är vad den dyraste Harley motorcykeln sålts för. Här nedan tänkte jag nu lista ytterligare cyklar som sålts på auktion, för hundratusentals dollar i slutpris.

Harley 7D Twin

Detta är en av de tidigare modellerna som företaget tillverkat, vilket också gör att priset för dessa rariteter, när dom dyker upp till försäljning, ofta landar på riktigt höga nivåer. Den allra dyraste som gått under klubban såldes på en auktion under 2014. Slutpriset då landade på $283,400 vilket motsvarar, ungefär 2,6 miljoner kronor omräknad med dagens valutakurs. Visst finns det motorcykelfantaster där ute men man måste verkligen gilla motorcyklar och ha ordentligt med pengar att spendera, för att betala en sådan summa för en cykel. Tittar vi djupare i arkivet hittar vi ytterligare två 7D Twin som sålts för en ordentlig slant, där den ena fick ett slutpris på $187,000 eller strax under 1,7 miljoner kronor. Den tre jag lyckades hitta var också den ”billigaste” av de tre, med ett slutpris på $169,600 vilket motsvarar strax under 1,5 miljoner kronor. Så har du ett par miljoner liggandes, då kanske du har råd att ro hem en av dessa motorcyklar, om någon nu skulle dyka upp på auktion. Räkna dock med hårt motstånd då det är många som skulle vilja äga denna raritet.

Harley 8A Twin

Här har vi efterföljaren till den tidigare nämnda 7D twin, som producerades året efter, 1912. Denna är dock ännu mer sällsynt än föregångaren då modellen endast tillverkades i ytterst få exemplar. Det som gör denna motorcykel så speciell, förutom att det finns så få av den är att den hade en tvåcylindrig motor med en drivrem istället för kedja till skillnad mot 7D Twin som hade just kedja. Den dyraste 8A Twin som sålts såg ett slutpris som landade på $236,500 eller lite över 2 miljoner kronor, när den såldes på auktion under 2015.

Harley Strap Tank 1908

Med tanke på att Harley Davidson började sin verksamhet 1901 och att man vid 1907, var 18 anställda i företaget, råder det ingen tvekan om att man var ett framgångsrikt företag. Men med bara 18 anställda så var naturligtvis produktionen begränsad, så att hitta fatt i en motorcykel från denna period är otroligt unikt. Sammanlagt producerades det 450 stycken motorcyklar av denna modell under året och av dessa återstår idag blott en handfull motorcyklar, varav den HD Strap Tank 1908 som såldes under 2007 för 198,000 dollar är en av dem. $198,000 motsvarar idag strax under 1,8 miljoner kronor.

Nog för att jag är en stor fantast av Harley men dessvärre så är inte min plånbok stor nog att ens kunna drömma om att äga någon av dessa rariteter.Alla rättigheter förbehållna.
© Copyright 2017 Outcastrebels.se