Dyraste motorcyklar som någonsin sålts del 1

Med ett sådant populärt motorcykelmärke som Harley Davidson så är det inte så konstigt att folk är villiga att betala astronomiska summor för att köpa en sällsynt eller eftertraktad motorcykel. Jag har under min efterforskning om Harley Davidson hittat fatt i uppgifter som kan ara nästintill svårt att förstå, att någon skulle vara villig att betala så pass mycket för en motorcykel, som de med största sannolikhet inte ens kommer att köra, utan istället se som en investering som ökar i värde ju äldre den blir.

Här nedan tänker jag lista de dyraste Harley Davidson motorcyklar som någonsin sålts. Även om försäljningen inte gick igenom så är slutpriset på den ”Captain American” Harleyn från filmen ”Easy Rider”, en film som blev oerhört populär när den släpptes, tveklöst det högsta priset någonsin för en motorcykel. Genom en budgivning slutade priset på 1,62 miljoner dollar, vilket motsvarar omkring 14,7 miljoner kronor med dagens valutakurs.

Dyraste Harley Davidson någonsin

Den dyraste HD som sålts med bekräftad försäljning, var en 1907 års Strap Tank Single som såg ett slutpris på auktion på 715 000 dollar, vilket motsvarar omkring 6,5 miljoner kronor. Orsaken bakom detta höga pris var att cykeln endast hade haft tre tidigare ägare, var helt orestaurerad och hade till och med sin originalfärg kvar, i enastående skick. Visst, är pengar inget problem som för Bill Gates eller Mark Zuckerberg, vad är då 715 000 dollar. En annan dödlig skulle knappt ens kunna spara ihop till en sådan astronomisk summa under min livstid.

Andra dyra Harley motorcyklar

Bland de 100 dyraste Harleys som någonsin sålts hittar vi tre stycken av denna modell jag nämnde här ovan, 1907 års Strap Tank Single. De övriga två var dock inte i samma exemplariska skick som den här ovan, vilket också resulterade i ett lägre försäljningspris men fortfarande ett väldigt högt pris för en vanlig Svensson. 3,2 miljoner respektive 1,8 miljoner kronor blev slutpriset för dessa två.

Den näst dyraste HD:n som sålts är en unik FLH Panhead från 1959. Det som gjorde just denna motorcykel så unik var att den tidigare ägts av den legendariska Jerry Lee Lewis och som om detta inte vore nog, motorcykel var en gåva från Harley Davidson, under Lewis storhetstid. Priset för denna landade på 3,5 miljoner kronor när den klubbades ut under 2015.

Nu är det inte själva motorcykeln som alltid trissar upp priset utan dess ursprung och historik, vem som tidigare ägt den eller om den använts inom speciella sammanhang, så som den ”Captain America” motorcykeln jag skrev om eller Jerry Lee Lewis gåva. Även den tredje dyraste motorcykeln har just ett sådant ursprung då den tidigare hade ägts av påven Francis. Själva motorcykeln var en helt vanlig Harley Davidson Dyna Super Glide från 2013, som i sig hade ett marknadsvärde på upp till dryga 130 000 kronor när den klubbades ut under 2014. Men tack vare sitt ursprung så såldes den för närmare 25 gånger sitt marknadsvärde med ett slutpris på över 3 miljoner kronor, allt detta på grund av vem som tidigare ägt den.Alla rättigheter förbehållna.
© Copyright 2017 Outcastrebels.se